General
  Notícies
  Notícies | Data
  Notícies | Títol
  Notícies | Text
Administració13 de nov de 2017


Resultat de la consulta ciutadana sobre el canvi de les Festes al cap de setmana

Segons informa l´Ajuntament de Banyeres de Mariola 3.595 persones, entre veďns i festers, del nostre poble, més del 60 % de la població, han participat en la primera consulta ciutadana organitzada pel M. I. Ajuntament de Banyeres de Mariola, sobre la modificació de les dades en que celebrem les Festes patronals en honor a Sant Jordi i pasar-les al cap de setmana.

La consulta s´havia anunciat per diferents mitjans a la població desde feia unes setmanes (rets socials, publicitat institucional desde l´Ajuntament, i diversos col•lectius defensors del “Sí” com del “No”, etc).

S’ha portat a terme en les taules electorals ubicades als masets de les filaes Moros Vells i Contrabandistes, que han cedit els seus local socials per a que es fera esta primera consulta ciutadana.

Al final el municipi que es sobirŕ en les seues decisions ha raspallat majoritŕriament
que les festes segueixen celebrent-se en les dades tradicionals del 22 al 25 d’abril.

Sent el resultat final de l’escrutini de 36 vots nuls, 35 en blanc, 984 (27,92 % del total de participants) partidaris del canvi i 2.540 (72,08 % del total de participants) partidaris de que continuen celebrant-se les festes en les dades tradicionals.

Per tant les Festes de Moros o Cristians en honor a Sant Jordi de 2018 es celebrarem com es tradicional del 22 al 25 d´abril